Follow by Email

2011. október 28., péntek

A mozi kialakításaA Lurdy Mozi, a Ház földszintjén a tavalyi év során nyitott M’caffee-val szemben található meg. Leggyorsabban a külső szabadtéri parkoló felől közelíthető meg. A mozi alsó szintjén a jegypénztárak helyezkednek el, amik felett 4 db Philps márkájú  LED TV-én (korábban Sony TV) keresztül lehet digitális formában nyomon követni az aktuális moziműsort, illetve a vetített filmek előzeteseit. Ezen kívül itt még egy dvd árusító is helyett kapott, illetve azt megelőzően a helyén a Szerencsejáték Zrt. egy lottózót üzemeltett.
A mozi padlójának a burkolatánál (járólap), inkább a sötét, azon belül a feketés szürke, néhol pedig kék színek dominálnak. A világos színű (bézs) járólapok pedig, mint egy kontúrként, egy kör alakot utánozva terülnek el.
Az itteni „mennyezet” az ellipszis alja, korábban mielőtt a Palace Cinemas átvette volna a mozit, akkor az állmennyezet korábbi csillogó megvilágítását teljesen eltávolította, majd helyette egyszerűen lefestette, egy halványabb rózsaszínre emlékeztető színre, olyasmire, amilyen a mosdók felé vezető falak színei is.
Korábban a Hollywood Multiplex idejében kialakított előtér, lépcső:

A mozi jelenlegi előtere:
Az ellipszis kontúrja is új színt kapott, a korábbi cikláment felváltotta a kék. 
A mozi alsó szintjén, az egyik falon mozifilmek plakátjait láthatjuk, másik irányba pedig egy filmszalag határolja az előteret a hátsó kijárattól. A filmszalagok között is filmes plakátokat helyeztek el. A homlokzatok sötétkék színűek. Korábban, ez a kék szín volt a meghatározó szín, a bevásárló központ passzázs utcájával párhuzamosan lévő mozi oldalfalain is, amely kiterjedését tekintve egészen a kültéri parkolóig tart. Ezt pár évvel ezelőtt, a Ház felújítási munkálatai során egyszínű fehér színnel festették le. 
Továbbá a korábban ezen a falfelületen lévő nagy hollywoodi filmcsillagok arcképcsarnokát is amely egy óriási filmszalagot ábrázoló szerkezetre volt rögzítve véglegesen eltávolították.

A jegyvásárlást követően, egy üveghatású lépcsőn jutunk el a felsőbb ellipszis alakú szintre, ahol jobb kéz felől a kávézó, várja a vendégeit, bal kéz felől pedig a büfé, ahol megvásárolhatjuk a mozizás idejére szükséges rágcsálni valókat.

A kávézó bárpultja:


A kávézó:

A büfé:
A kávézó vendégei fekete műbőr fotelekben ülve fogyaszthatják el a kávé, illetve a koktél különlegességeket. A mozi ezen a részén engedélyezett a dohányozás.
E szint, jelentős hányadát jelenleg egy halványabb mályvaszínű (korábban vörös alapon lévő több színű csillag mintával ellátott) kockás mintázatra emlékeztető padlószőnyeg borítja.A Hollywood Multiplex égisze alatt lévő eredeti vörös szőnyeg: 

 Az ellipszis és a büfé részt egy teljesen átlátszó anyagból készült átjáró köti össze. A büfét elhagyva találjuk a mosdókat, amit pár lépcsőn keresztül tudunk megközelíteni lefele menet. A büfétől tovább indulva jutunk el a 10 mozi terem valamelyikébe, amely előtt természetesen ellenőrzik a jegyszedők a jegyeket.
 Ez után egy hosszabb, különlegesen megvilágított folyosón keresztül érünk el a termekhez.  A folyosó végén, balra az 1; 2; 3-as, jobbra pedig a 4;5;6;7;8;9; és a 10-es termeket találjuk. Itt már az eredeti Hollywood Multiplex korában kialakított vörös padlószőnyegen lépegethetünk.  
Mozifolyosó:           
Az 1; 3; 5; 7; 9-es termek belső kialakítása bordó színű, míg a 2; 4; 6; 8; 10-es  termek kék színű bársonyhoz hasonlatos anyaggal vannak bevonva. A 3; 4; 5; 6; 7; 8-as termekben még a legelső bordó színű fotelülések,
míg a 1; 2; 9; 10-es termekben, még a Hollywood Multiplex által kicserélt „újabb” típusú sötétkék ülések találhatók. Mikor ezekre a cserékre sort kerítettek, ekkor végeztek el pár változtatást ezen teremek ülésrendjük kialakításnál, hogy emeljék a látogatók komfortérzetét. Mind a négy terem esetében növelték a széksorok távolságát. A 2; 9-es terem esetében ezt úgy oldották meg, hogy az utolsó sor mögött lévő szabad területet is beépítették, és az utolsó sort közvetlenül a hátsó fal alá tették. Így a 2; 9-es terem utolsó soraiban rendkívül nagy lett az utolsó és az utolsó előtti sorok közötti távolság. Az 1; 10-es terem esetében ezt nem lépték meg, de ott is jelentősen emelték a sorok közötti távolságot, a kényelmi szempontokat szem előtt tartva.
A digitális vetítések elterjedésével, haladva a kor elvárásaival, a moziban 2009-ben került kialakításra a második legnagyobb befogadóképességű mozi teremben (10 terem) a 3D vetítésekre is alkalmas vetítő berendezés, és az ehhez szükséges szürke vászon. A digitális projectort a Barco szolgáltatja, Masterimage vetítési technikával. 2011.őszén építtették be az 1-es (nagy terem!) és a 2-es termekbe az újabb 3D-és vetítéshez szükséges vetítőket. Tervek szerint további digitális termek kialakítása is várható a közeljövőben.  
A vetítések végeztével egy hátsó folyosó rendszeren keresztül hagyhatjuk el a mozi területét, visszatérve a Plaza utcáira. Ezek a folyosók is a korábban említett vörös süppedős kárpittal borítottak. Itt még lehetőség nyílik arra, hogy használjuk a mozi területén lévő mosdókat, mert a kijárat felől is megközelíthetőek.    
       
 A 10-es terem:

 Az 1-es terem ( jelenleg már itt is a 10-es teremnél látott/használt kék ülések vannak használatban):


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése